KİFOZ


Kifoz kamburluk olarak da tabir edebileceğimiz omurganın öne doğru eğilmesiyle oluşan bir hastalıktır. İnsan omurgası elbette ki dümdüz değildir. Kifoz(kamburluk), genelde sırt bölgesinde ortaya çıkar. Bu bölgede normal eğim açısı en fazla 50 derece olmalıdır eğer bu eğrilik artarsa kifoz teşhisi konulabilir.
Kifoz hastalık olarak en çok sırt bölgesinde görülüyor
Kifoz hastalarına yandan bakıldığında baş vücuda göre daha önde izlenir. Sırta yandan bakıldığında da çıkıntı görülür şekildedir. Bazı hastalarda bel çukurunda bir artış da söz konusudur. Bu değişiklikler çoğu hastada üzerinde elbiseler olduğunda fark edilemeyebilir.
Kifoz, yetişkinlerde doğuştan meydana gelen eğriliğin daha sonraki yıllarda ilerlemesiyle görülebilir. Erken yaşta müdahale edilmeyen kamburluk derecesi, daha çok eğrilmesiyle kendisini yenileyebilen bir yapıya sahiptir.
KİFOZUN NEDENLERİ
Kamburluk olarak bilinen kifoz durumu, doğuştan olabileceği gibi sonradan gerçekleşen nedenlerle de meydana gelebilir. Omurganın 50 – 55 dereceden daha fazla öne doğru eğri olmasıyla açıklanan kifoz, uygun tedavi yöntemiyle tedavi edilmelidir.
Omurganın dış etkenlerle dejenerasyon geçirmesi,
Kemik erimesi,
Omurga kırıklıkları,
Omurga çevresinde oluşan iltihaplar,
Tüberküloz ve omurga enfeksiyonları,
Omurgayı etkileyebilen kanser teşhisleri,
İyi huylu tümör teşhisleri,
Gelişme çağındaki çocuklarda omurganın ön tarafındaki büyüme çekirdeklerinin yeterince büyümemesi,
Felç teşhisleri olarak açıklanabilir.
KİFOZ KİFOZ Reviewed by Zebra Yayıncıllık on Ekim 30, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.