Tuzak nöropatiler ve Karpal tünel sendromu


Tuzak nöropatiler, kol ve bacaklardaki bazı sinirlerin kendi doğal yolları üzerinde, içerisinden geçtikleri dar kanallarda sıkışmalarını ifade eden genel bir tanımlamadır. Bu rahatsızlık, sinirlerin ilgili olduğu alanlarda his ve işlev kaybı ile kendini gösterir. El bileği seviyesinde, median sinir adı verilen sinirin geçtiği tünel içerisinde sıkışmasına, karpal tünel sendromu denir. En sık görülen tuzak nöropati, karpal tünel sendromudur.
Karpal tünel sendromu, sıklıkla kadınlarda görülür. Gebelikte ya da menapoz sırasındaki hormonal değişiklikler, diyabet, hipotiroidi, inflamatuar hastalıklar ve travma hastalığın ortaya çıkmasını kolaylaştırıcı etkenler olsalar da, bu rahatsızlık hiçbir neden olmazsızın da görülebilir. Karpal tünel sendromunda, median sinirin duyusunu aldığı ilk üç parmakta ağrı, yanma ve karıncalanma ortaya çıkmakta, ayrıca bu bölgede güçsüzlük ve incelme meydana gelmektedir.
Tuzak nöropatiler ve Karpal tünel sendromu Tuzak nöropatiler ve Karpal tünel sendromu Reviewed by Zebra Yayıncıllık on Ekim 30, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.