Manuel Terapi nedir?


Manuel terapi ( ManualMedicine ) binlerce yıldır insanların kullandığı tıbbın en köklü ve eski uygulamalarından biridir . Her ne kadar batı tıbbı manuel tedavinin başlangıcını Hipokrat’a dayandırsa da kökeni binlerce yıl önce Asya’lı atalarımıza dayanmaktadır. Ayrıca Mısır hiyerogliflerinde de benzer yöntemlere rastlanmaktadır. 
    Amerika İç savaşı sırasında kızılderililerin benzer tedavi yöntemlerini inceleyen  Andrew Taylor Stilltarafından 1874 yılında kurulan ilk osteopati okulu aracılığı ile yeniden modern tıbbın içinde yerini almıştır. 1895 yılında Daniel David Palmer karyopraxi uygulamalarına başlamıştır. İngiliz ortopedist Dr. James Cyriax ve Çek nörolog Prof. Dr.Karel Lewit manuel tıbbın Avrupa’da ilerlemesine önemli katkılar sağlamışlardır .
    Manuel terapi ya da manuel tıp bugün yurt dışında oldukça yaygın uygulama alanı olan etkin ,    güvenli , tekrarlanabilirliği olan , çok kabul gören ve eğitimli hekimlerin ellerinde hastanın yaşam konforuna ve sağlığına katkıda bulunan bir disiplindir.Gerek Avrupa’da gerek Amerika’da gerekse Asya ülkelerinde eğitimli hekimler tarafından başarıyla ve güvenle kullanılmaktadır . Seanslar şeklinde uygulanır. Seans sayısını rahatsızlığın şiddeti ve süresi belirler (Hafif rahatsızlıklarda 1-3 seans, Orta şiddetli rahatsızlıklarda 3-5 seans, şiddetli rahatsızlıklarda 5-8 seans sürebilir.)
Manuel tedavinin etkili olduğu rahatsızlıklar :
1-Bel fıtıkları                                                                               
2-Boyun fıtıkları
3-Dorsalji ( Sırt ağrıları )
4-Skolyoz
5-Kifoz
6-Faset eklem sendromu
7-Piriformis sendromu
8-Bel ve boyun düzleşmeleri
9-Sakroiliak sendrom
10-Tuzak nöropatiler (karpal tünel sendromu )
Manuel Terapi nedir? Manuel Terapi nedir? Reviewed by Zebra Yayıncıllık on Ekim 30, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.